Griffinovi na Prima Cool

21.08.2009 17:19

Jistě už víte že na Prima Cool budou vysílat Griffinovi.Co o rodince napsala Prima Cool si můžete přečíst níže v článku.

O SERIÁLU GRIFFINOVI

Šílená animovaná rodinka vás zve do svého světa! Bydlí ve smyšleném městě Quahog ve státě Rhode Island. Máte-li chuť ujet ze všednosti, prosím, máte možnost. Tihle Griffinovi jsou fakt ujetí.

Postavy – dabing: Peter Griffin (hlava rodiny) – Petr Rychlý, Lois Griffinová (matka) – Veronika Gajerová, Meg Griffinová (dcera) – Lucie Vondráčková, Stewie Griffin (mladší syn) – Jan Vondráček, Chris Griffin (starší syn) – Miroslav Vladyka, Brian (pes) – Bohumil Klepl.

V původním znění hrají: Seth MacFarlane, Alex Borstein, Lacey Chabertová, Mila Kunisová, Seth Green.

O seriálu: Griffinovi jsou takovou (ne)normální ztřeštěnou rodinou. Jsou drsnější než Simpsonovi a dovolí absurditám dojít ještě dál. Gagy, vtip a černý humor najdete v každém díle. Seriál se ale neomezuje jen na pohled do „úzkého kruhu rodinného“. Odkryje panoptikum postaviček a vztahů všech možných i nemožných obyvatel Quahongu. Ovšem nezůstane jen u nich. Svou karikaturu naleznou v Griffinových leckdy i známé osobnosti. Seriál nabízí půlhodinku oddechu, při kterém se rozhodně nebudete nudit.

Můžete animáče? Máte rádi Simpsonovy a jste jim léta věrní? Rozesmál vás South Park? Pak si zamilujete nový seriál Griffinovi, který se nachází někde mezi těmito dvěma fenomény. Není tak konvenční jako Simpsonovi, ani tak obhrouble sprostý jako South Park. Co jsou ti Griffinovi vlastně zač? Pěkní pošahanci.

Zajímavosti: Seriál byl zrušen v roce 2000 a znovu v roce 2002. Neočekávaně velký prodej DVD ale přesvědčil Fox, aby vysílání v roce 2005 opět obnovil. Seriál byl 10x nominován na cenu Emmy, 3x ji získal. V r.2009 byl dokonce jako první animovaný seriál nominován v kategorii Nejlepší komediální seriál. 9x také získal nominaci na ceny Annies a v roce 2006 3x vyhrál. Úspěšně bodoval i při udílení Golden Reel.

Tento seriál je zakázán v následujících zemích: Indonésie, Taiwan, Vietnam, Írán, Jižní Korea, JAR a Malajsie.

Postavy:

Peter Griffin (hlava rodiny) Peter celé dny kouká na bednu, což jeho inteligenci ani faldům moc neprospívá. A když už se zvedne, odkráčí do hospody, kde pije z plna hrdla a rozdává rozumy. Zmlkne, když už je pěkně zlitý, a to je skoro pořád. Pracuje jako bezpečnostní technik v továrně na hračky. Jeho neschopnost naštěstí šéf přehlíží. Je nezodpovědný irsko-americký katolík a má rád rybaření.

Lois Griffinová (matka) Žena Petera je pro změnu protestantka, která se stará o domácnost a vlastně úplně o všechno. Do rodinného rozpočtu přispívá tím, že učí hře na piano. Ráda zpívá a umí karate.

Chris Griffin (starší syn) Chris je tak hloupý, až je zábavný. Lomcuje s ním puberta. Nemá žádné přátele – s výjimkou stromu – , všichni mu dělají naschvály a posmívají se mu. Obává se zlé opice, která sídlí u něj ve skříni. Takové báchorce však nikdo nepřikládá význam.

Meg Griffinová (dcera) Středoškolačka vrstevníky neoblíbená, kterou stále neopustila puberta a pláč. Krásy mnoho nepobrala, trochu svým vzhledem připomíná kluka. Budoucnost vidí ve změně svého těla v mužské. K tomu by se také ráda přejmenovala z Meg na Rona.

Stewie Griffin (odrostlé mimino) Nejmenší člen rodiny má megalomanské touhy a nenávist snad sál už s mateřským mlékem. Matku by nejraději zabil. Tátovi říká familiérně Tlusťochu a na mámu volá Lois. Roztomilému robátku sice všichni rozumí, ale většinou ho ignorují nebo ho neberou vážně.

Brian (pes) Není jen tak ledajaký, chodí po dvou, pije martini, má rád ženy a jezdí Toyotou. Umí čtyři jazyky. Pak mu ale hrábne a začne aportovat, honit kočky a utíkat před vysavačem! Jeho identita je zkrátka lidská jen částečně. Spolehnout se na to, že je Brian jediný rozumný tvor u Griffinů, bohužel nemůžete…

Více informací ke Griffinovým naleznete na webových stránkách věnovaných přímo seriálu: www.familyguy.cz

USA 1999 - 2008, FOX

Originální název: Family Guy

Česká premiéra Série: I – VI

Počet epizod: 98

Autor: Seth MacFarlane

 

zdroj:prima-cool.cz

Zpět

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.